jJedz zdrowo i nie tyj

Zbilansowana
dieta znaczy zjadanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zdrowej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier należy konsumować od
czasu do czasu, czyli niezwyklenieczęsto,
bo nie jest to składnik potrzebny w pokarmach codziennych.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
kolekcjonuje kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne jedzenie prowadzi do udanego
gubienia kalorii. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
jedząc niewiele możemy być syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są ogromnie
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
zdrowej diety. Należy
jadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
klasy, bo tylko wysoka standardgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : levitra
tania kamagra